Meh.. 2008-11-28 @ 19:02:50

Fredag..

Veckan drar mot sitt slut, det är i alla fall slut på "jobb-veckan". Kanske inte för alla, dom som jobbar helg också kanske inte har en sån känsla att "Ja nu äntligen är det helg, då kan vi koppla av!" Men här borde det i alla fall vara så. Ska jag vara riktigt ärlig så får jag nog säga att jag blir mer stressad på helgen. Varför?

Enligt min mening så är det den tiden man som familj kommer tillsammans. Allt "måste" är över, allt det där som drar en ifrån varandra i alla fall, som jobb, skola, eller vad det nu är man har för sig som spikar ut dagen i en hel del "måsten" och "jag har inte tid just nu" eller kanske "Jag orkar inte, jag har haft en sådan jobbig/stressig dag idag.."
Ja jag förväntar mig faktiskt att man bjussar till lite när helgen kommer, det ska man väl få, eller hur?
Näe, så är det inte. Så blir det inte. Man ska bli irriterad och ledsen och flöda över med en massa onödigt tjaffs innan dom tänker till.. "Jamen okej, jag förstår, jag visste inte att du såg det på det viset.." eller "Men snälla rara, det kunde du väl ha sagt tidigare.." Som att man inte har sagt det hundra gånger innan. Men ändå så går man över samma gamla vanliga.
Det värsta utav allt är att när någon väl kommer till förstående så är den där "Äntligen, nu är det helg"-känslan borta. Då vill man bara att det blir vanlig veckodag igen där man tar för givet att då kan man inte räkna med andra, för de har allt det här "måste" för sig, man räknar med det, man ifrågasätter det inte - det är och blir som det blir.

Så nu är det nog nästan så att även helgerna är desamma som de vanliga veckodagarna - man ifrågasätter det inte, det är som det är och blir som det blir.. Sen så får man vara glad över det man får.

Imorgon är en annan dag och jag hoppas alltid på en bättre dag än den som var. Då är det i alla fall planerat att vi ska göra något tillsammans. Simhallen blir det, och vi ska pejla in gymet dom har där. Så lite svettning först, sen dush och glida runt i vattnet. Efter det så blir det självfallet sauna..

På tal om sauna. Hur kommer det sig att "vi svenskar" har eget namn på sauna när resten av världen kallar det för vad det är? Jag menar, sauna är sauna. Likaväl som en köttbulle är en köttbulle, inte kallar man en köttbulle för färsbuljong, eller nåt xD
Bara undrar, jag kommer ihåg när jag växte upp, att det var inbyggt att bastu var en svensk grej, något som svenskar uppfann. Det är mycket man lär sig här i livet, och efter 20 år och ha trott att det va nåt svenskt så flyttar man till finland och nej du, det var en finsk uppfinning. Fast nu var ju aldrig jag den som älskade information och läste om allt, så jag antar att jag kunde kommit på det tidigare. Bara en snabb tanke som flög förbi.

Hur som helst så är jag riktig nöjd med min design nu på bloggen. Testade att lägga in signatur också, men den hamnade utanför mina post-boxar hur jag än gjorde, så jag får pula med det på nytt en annan dag.

Happy blogging!


Mera stök.. 2008-11-27 @ 13:59:53

Är inte riktigt helt nöjd med min blogg ännu. Det är något som saknas, men jag vet inte riktigt vad. Visserligen så är det ju en del jag planerat att lägga in här som jag fortfarande pular med för att få färdigt, men jag tar min lilla tid. Stress är något jag inte vill dra på mig mer än vad jag har just för tillfället.

Tror nog inte det kommer hända mycket mer här just idag, när det gäller design. Kanske lite ändring av storlek och typsnitt. Lite finjustering osv. Får se vad som faller mig in. Jag känner mig så oerhört trött - kanske behöver uppgradera min järn-piller dos till 2 tabl. / dag. Har gått 2 dagar nu sen jag tog min sista mag-tablett. Jag hoppas verkligen att denna kuren räckte för att fixa min mage.. Nu är det väl en månad kvar tills jag ska in till sjukan igen och ta blodprov för att se om mitt blod-värde går uppåt mot ett mer normalt värde. <hoppas>

Visst är vinter underbart - Men mindre underbart är det när det kommer sådana dagar där temperaturen stiger ett par grader över 0 och allt det fina blir grådassigt slask, ush och fy säger jag!

Hoppas helgen håller bättre väder, hade ju tänkt ta ut vår lilla tjej i pulka för första gången.. Låt se vad som händer.


RSS 2.0